Posted on: 16. juli 2020 Posted by: Eva Eriksen Comments: 0

Jeg kan godt lide at stå ved en vej og ikke vide, om jeg skal gå til højre eller venstre. Bare slentre ned af en tilfældig gade, spørge de lokale til råds og se, hvad der sker. På den måde finder man helt sikkert nogle skjulte perler.

Yael Bassan nyder at bo tæt på vandet i Sydhavnen. Privatfoto

København er kåret som verdens bedste cykelby, og spørger du Yael Bassan, er det også på en cykel, man bør opleve den danske hovedstad. For fem år siden overtog hun Copenhagen Bicycles efter sin far, hvor de udlejer cykler og laver guidede ture. Copenhagen Bicycles har butik i Nyhavn og på hovedbanegården, og så har de også RepMyBike, der er cykelleje og reparation på abonnement. Hun opfordrer nu flere til at træde i pedalerne og udforske alt det, København har at byde på – udover top 10 på Google. 

Hop på cyklen og tag til Sydhavnen
“Jeg synes, man skal til Sydhavnen. Sluseholmen er Københavns Venedig! Der er vand hele vejen omkring, og så er her så fantastisk og helt enormt stille. Det er egentlig ret ubesøgt, men folk er ved at få øjnene op for området. Man kan bade herude og leje både og paddle boards.”

København er en god cykelby, men det kan være hektisk for udeboende at bevare overblikket på de trafikerede cykelstier. Yael anbefaler, du vælger en af de mange cykelruter: “Cykle havneringen rundt eller op langs kysten mod Helsingør. Du kan også tage ud på den Grønne Sti – her kommer du forbi en masse grønne områder. Der er virkelig mange gode ruter, så det er bare med at komme derud, og så slipper man for brostenene.”

Se Den STORE Havfrue!
Københavns vartegn Den Lille Havfrue på Langelinie er velbesøgt, men den er ikke altid lige vellidt. “Når jeg har vist turister rundt, skal de jo se Den lille Havfrue, men de bliver altid så skuffede, når de ser den lille skulptur. Så tager jeg dem med hen til Den Store Havfrue bagefter, som ligger lige i nærheden. Den er meget sjovere – man må kravle på den, og den har kæmpe bryster.” 

Oplevelser og kultur i København?
Experimentariet i Hellerup er bestemt et besøg værd, mener Yael. “Det er altid en god oplevelse, og det er også godt, hvis du skal på date. Ellers er det blevet meget populært at tage på Ofelia Plads og Beach. Her sidder alle influencerne og tager billeder med Operaen i baggrunden. Det er lidt sjovt.” 

Hvis du gerne vil bade og helst vil undgå Islands Brygge, anbefaler Yael at du tager til Hvidovre Strandpark eller til Sluseholmen Havnebad. 

Her skal du spise i København:
Socialt og billigt: “Der er fællesspisning på Folkehuset Absalon hver aften. Man sidder ved langborde, og det er super hyggeligt.” Det koster en 50’er at spise med. 

Undervurderet godt: Café Dyrehaven på Sønder Boulevard. “Det ser umiddelbart lidt kedeligt ud, men det smager bare af drømme. Helt sublimt mad!” 

Klassisk dansk: Café “Tutten” nede ved sejlklubben på Sydhavn. “Her kan du få smørrebrød med fiskefilet og øl på flaske – det er så klassisk og hyggeligt.”

Der er også flere skjulte barer på Vesterbro. “For eksempel 1656 på Gasværksvej over for skolen. Når man nærmer sig, ser det meget skummelt ud, men indenfor er det så ekstraordinært med dyre drinks og stoftapet på væggene. Super high class.” 

Hvis du skulle på ferie i Danmark lige nu, hvor ville du så tage hen?
“Så ville jeg nok tage til Svendborg – der er så hyggeligt med en god ungdoms-vibe. Fyn er ret undervurderet, synes jeg – også det fynske øhav. Ellers kan jeg godt lide Aalborg. Der er også en rigtig flot havn oppe.” 

BLÅ BOG – Yael Bassan

  • Direktør og ejer af Copenhagen Bicycles
  • Bor i Sluseholmen i København
  • Bor med kæreste og hund
  • Rejser gerne alene
  • Har kun været på få rejser de seneste fem år
  • Foretrækker afslapnings- og oplevelsesferie