Posted on: 1. juli 2020 Posted by: Gert Svanborg Sloth Comments: 0

Der er over 200 danske bryggerier  – og oven i det er der et væld af udskænkningssteder rundt i landet, hvor skønne dråber af lækker øl kan nydes. Derfor vil STAYS med ØLruteN tage dig med på en rejse for at udforske det danske øl-landskab.

Den første del af ØLruteN foregår med offentlig transport. Det skyldes først og fremmest, at de gode ølsteder ligger tæt ved en togstation, og så er det bare lidt smartere at drikke øl, når man ikke er i bil.

Vi starter turen på toppen af Danmark. Cirka 600 meters gang fra Skagen Station finder vi Skagen Bryghus beliggende i byens gamle elværk, der i 2005 blev omdannet til bryggeri og spisested.

Skagen er af de fleste kendt for sit karakteristiske lys, de røde hustage og den flotte natur. Men Skagen Bryghus er også værd at rejse efter. Der er mange skønne øl i sortimentet – og helt sikkert noget for enhver smag. Hele året rundt kan der desuden opleves live-musik på bryggeriet.

Foto: Skagen Bryghus

Efter bryggeribesøget foreslår jeg, at du smutter en tur ud på Grenen og dypper tæerne i Skagerak og Kattegat på en og samme gang.

Tilbage på stationen tager vi toget mod Frederikshavn. Er man, som mig, specielt glad for belgisk øl, så stig af på Ålbæk Station, og smut forbi Det Bette Ølhus i Ålbæk. Det ligger ved en befærdet rundkørsel, en kort gåtur fra stationen. Ejer Vera Zobbe kaldes af ølentusiaster for Øldronningen af Ålbæk. Tidligere håndboldtræner, nuværende borgmester i Viborg og mangeårig ølnørd, Ulrik Wilbek, har sommerhus i nærheden og gæster derfor stedet ofte. Det er et af Danmarks bedste udskænkningssteder og helt bestemt et stop værd.

Næste gang fortsætter ØLruteN mod Frederikshavn og Sæby…

Foto: Pexels

Gerts top 3

Det Bette Ølhus
Tripel Karmeliet – 8%
La Chouffe – 8%
Straffe Hendrik Brugs Tripel – 9%

Skagen Bryghus
Nordlys hvede – 5%
Drachmann pilsner – 5%
Bundgarn porter – 6,5%

Ølentusiast og ølskribent Gert Svanborg Sloth tager dig med på en skøn ØL-rundtur i Danmark.