Posted on: 16. juli 2020 Posted by: goodiepackstays Comments: 0
Privatfoto

I det nordvestlige hjørne af landet finder man Danmarks største vildmark, nemlig Nationalpark Thy. Presseansvarlig ved parken Sophie Christensen elsker sin arbejdsplads så meget, at det også er her, hun helst bruger sin fritid.

Jeg bor vitterligt midt i en kæmpe naturlegeplads.

Hvad skal man opleve i Thy?
Der er slet ingen tvivl at spore hos Sophie: “Nationalparken! Det er et fantastisk sted. Her er så mange muligheder for at udforske naturen. Kendetegnet for Nationalpark Thy i forhold til andre nationalparker er klitheden – og så har du kysten og havet som udsigt hele vejen, hvilket gør den særlig.”

Fyr og fugle i syd
Længst mod syd i nationalparken ligger Agger Tange, som er omgivet af diger. Her kan man opleve et åbent landskab med et utroligt fugleliv. “Det er ret fascinerende – selv hvis man som mig ikke går synderligt op i fugle.” ‘

Efterfølgende anbefaler Sophie, at man tager ind til Agger by, der er kendt for sine små, sorte huse.

Et absolut must i Thy er det 35-meter høje Lodbjerg Fyr. “Det skal man besøge!” Her er bare en super flot udsigt over klitheden, kysten, plantagen og havet. I hønsehuset ved siden af fyret kan man spise sin medbragte mad og varme sig ved brændeovnen.”

Hvis man vil fordybe sig lidt ekstra i historien, er der også en nyåbnet udstilling om fyrtårnet på stedet og en kaffestue med hjemmebag.

Masser af kystidyl
Der er masser af idyl ved Stenbjerg Landingsplads, som Sophie finder særlig hyggelig. Her smyger det hvide sand sig mellem de små redskabsskure ved klitterne, og fiskerbådene ligger på stribe nede på stranden.

Vilde krondyr og gode vandreture mod nord
Det giver næsten sig selv, at nationalparken huser nogle gode vandreruter. Sophie anbefaler ruter ved Bøgsted Rende og oppe ved Isbjerg. “Der er også ruter til små ben, så man kan sagtens tage børnene med.”

I den nordligste del finder man Hanstholm Vildtreservat og Fyr. Sophie opfordrer alle til at tage ud på Sårup Udsigtsplatform: “Man ankommer ved parkeringen og tænker jaja, men så går man en halv kilometer, og så er der bare en fantastisk udsigt over reservatet, hvor man kan opleve krondyr. Husk kikkert!”

Krondyrene er i brunst fra slutningen af september, og her kan man tilmed høre hjortene brøle. 

Rid på bølgen i Cold Hawaii
Hvis du vil mærke naturens kræfter, så er Thy stedet. Klitmøller og Nr. Vorupør er nogle af Danmarks bedste steder at surfe, og har man ingen erfaring, kan man tage et kursus i begge kystbyer. “Vi har vinden og de vilde bølger, der gør det særligt godt til både bølgesurfing, kitesurfing og windsurfing! Min mand og jeg elsker begge at surfe, så vi bor jo vitterligt midt i en naturlegeplads!”

Det skal man spise i Thy
“Jeg kommer ikke så meget ud, nu jeg har tre små børn, men der er flere spisesteder, der virkelig har taget det lokale til sig og laver mad med råvarer fra området og nationalparken. Det vil jeg klart anbefale, at man går efter! Fisk, friskplukkede svampe, havtorn og mosebøllebær er blandt de råvarer, som jeg forbinder med Thy.” 

Bedste ferieminde i Danmark
“Jeg er vokset op på Fyn, så jeg har gode minder om sejlads i Det Sydfynske Øhav. Ellers må det være at samle østers ved Vadehavet og det særprægede istidslandskab i Mols Bjerge.”

Den vildeste oplevelse
“Jeg var ude at ride helt alene en tidlig morgen. Der var helt stille, og så pludselig kom der en flok krondyr springende ud foran mig! Det var ret skræmmende, men så fascinerende!”

Foto: Nationalpark Thy

Sophie Christensen – BLÅ BOG

  • Presseansvarlig ved Nationalpark Thy
  • Bor i Klitmøller i Thy
  • Gift med Anders
  • Har tre børn på 7, 4 og 1 år
  • Rejser 2-3 uger om året sammen med familien
  • Foretrækker aktive ferier med masser af naturoplevelser