Posted on: 2. juli 2020 Posted by: Gert Svanborg Sloth Comments: 0

På anden del af ØLruteN vælger vi igen at lade bilen stå. Og vi går til yderligheder, da byen, som besøges i dag, rummer så mange spændende oplevelser, at den må udforskes på cykel.

Turen starter i kystbyen Frederikshavn, der for to år siden fejrede 200-års byjubilæum. Byen er opkaldt efter Frederik den 6., som gav den købstadrettigheder. Men måske burde den have været opkaldt efter søhelten Tordenskiold. I mere end 20 år har byen i alt fald udviklet og afviklet folkefesten Tordenskioldsdagene ved byens vartegn, Krudttårnet

Lej straks en cykel. Det vil give dig en herlig aktiv dag i den lille storby, som bysbørnene kalder deres by. Du vil ikke fortryde det. Dels er naturen, som omkranser byen, storslået – og du ser mere på cykel end fra bilen. Vi anbefaler, du stikker forbi Bangsbo-området ved herregården Bangsbo, og du skal selvfølgelig opleve Pikkerbakkens udsigt over den glitrende by. 

Tæt på Knivholt, byens anden herregård, passerer du byens nyeste bryghus: Frederikshavn Bryghus, der blev etableret i august 2017. Bryggeriet, der har Krudttårnet som logo, har aktuelt et sortiment på ni forskellige øl. I en sidegade til gågaden kommer du forbi Jerrys. Her hos den amerikanske restaurant har de brygget øl de seneste 10 år, og der er altid tre egne bryg på hanen – og maden er god. 

Vi fortsætter ud til Palmestranden og nyder solen. Vi vælger at blive natten over i Frederikshavn – bestiller bord på Essens eller Gratværk og snupper en godnatøl eller to på Freddys Bar. I morgen fortsætter ØLruteN for at udforske mere af det danske øl-landskab. Vi hopper på bussen for at besøge Sæby Bryghus på byens torv. Hvor turen går hen derfra finder du ud af i næste ØLruteN…

På Frederikshavn Bryghus anbefaler Gert:

En Ommer på 4,8%. Den tiltaler sådan en humleelsker som jeg. De amerikanske humletyper giver en behagelig bitterhed, og det er en rigtig god og letdrikkelig øl.

Bangsbo IPA er en intensiv øl med stor mundfylde. Der er brugt Citra og Amarillo, og den er bitter uden at blive for skarp.

Stout 200 blev brygget til Frederikshavns Købstadsjubilæum. Det er en skøn mørk sag.