Posted on: 7. juli 2020 Posted by: Gert Svanborg Sloth Comments: 0

Syvende del af ØLruteN går til Ebeltoft. På bilturen fra Viborg frister et besøg hos Randers Bryghus og Syndikatet. Men tiden er knap, så vi kører direkte til Hyllested Skovgårde tolv kilometer fra Ebeltoft. Her findes Ebeltoft Gårdbryggeri – et af vort lands smukkest beliggende bryghuse. Der brygges øl og sodavand på den gamle gård, der er base for familievirksomheden. Øllet er lige så lækkert som den eminente udsigt. Øllet sælges i kassevis og det er blevet en tradition for mig at kører forbi, når jeg er i området. I dag kombineres besøget med en usædvanlig flot gåtur til Jernhatten, der kan ses fra bryggeriet. 

Vi er i Østjylland, på Djursland, som der byder på mange skønne oplevelser – især for os natur begejstrede. Men er du til hyggeligt byliv, er der også noget at tage afsted efter – og så er det idylliske Ebeltoft du skal besøge. Det er en rigtig turistby, med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse samt et flot havneområde. Der er et aktivt handelsliv og jeg har aldrig set så mange stokroser samlet på et sted. Målet er Maltfabrikken – byens nye kulturelle samlingssted. Et hyggeligt og spændende sted, hvor jeg får en smule mad og øl inden jeg går ud for at se mig om i resten af byen. Desværre er brewpubben og bryggeriet i kælderen, jeg har glædet mig til at se, lukket – og jeg møder ærgerligt nok ingen maltmennesker… 

Jeg vil opleve mere, og beslutter derfor at tage til Østjyllands kulturelle centrum – Aarhus. En by kendt viden om som ”Smilets By”. Men efterhånden er fokus på øllet i byen så stort, at man også sagtens kan kalde den ”Øllets By”. I Aarhus anbefales besøg på byens mange gode ølsteder – som der er mange af, og netop derfor er Aarhus bestemt et besøg værd. Find en liste på ”Gode Ølsteder”. 

Bryggeri mæssigt anbefales Humleland, Aarhus Bryghus og Wintercoat. Tre meget forskellige steder – men de kan alle besøges. Vil man se hvordan der blev brygget i gamle dage kan man være heldig at opleve bryggerlauget i Den Gamle By i aktion. 

Næste gang tager ØLruteN sydpå.

Gert anbefaler:

Besøg på Ebeltoft Gårdbryggeri. Et af Danmarks smukkest beliggende bryghuse. Jeg er især begejstret for deres sprøde frugtige og velhumlede IPAer. Mine tre favoritter fra gårdbryggeriet er Lust for life Session IPA på 5,2% og Wildflower New England-style IPA på 5,9% samt Raw Power Double IPA på 8,2%. Det er i sandhed guf for humleelskere. Og husk nu at kombinere besøget med kig ud i den smukke natur i området. 

Rundtur til de mange gode ølsteder i Aarhus. Der er så mange gode steder – og noget for enhver smag, at jeg anbefaler du går i undersøgelses mode på Danske Ølentusiasters site: Gode Ølsteder. Der kan laves en skøn rute rundt i byen. Mange af stederne er i gåafstand – og så kan man jo nyde at bevæge sig rundt i ”Smilets By” samtidigt.